El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Seguretat Activa i Pasiva

Anar amb cotxe és alguna cosa molt quotidià que gairebé tots solem fer tots els dies, ja sigui per viatjar, anar al treball, o simplement, per fer ruta el cap de setmana i gaudir del sol i les vistes.

El proper pas evolutiu dins del món del motor, són els cotxes totalment autònoms, alguna cosa que pot ser un abans i un després dins del concepte transporti, ja que no anem a haver de preocupar-nos per la conducció, i podrem fer de tot en el cotxe, excepte conduir. Una dels majors avantatges dels futurs cotxes autònoms és que estalviarem temps, ja que podrem dedicar el temps de conduir, a realitzar altres tasques, i fins i tot connectar-nos a internet o treballar des del propi cotxe.

Existeixen més avantatges a part de poder dedicar el temps a altres labors en lloc de conduir, com per exemple la seguretat dels passatgers. Lògicament, abans de treure al mercat els primers cotxes autònoms, un dels punts que més evolucionats deuen estar és la seguretat dels passatgers.

Actualment, un cotxe pot ser molt segur, però si qui ho condueix no és previngut, totes les mesures de seguretat seran poques.

En un cotxe podem trobar dos tipus de seguretat:
- Seguretat passiva: engloba els elements que redueixen al mínim els danys que es poden produir quan l'accident és inevitable.
Formen part de la seguretat passiva el cinturó de seguretat, els coixins de seguretat, el xassís i la carrosseria, els cristalls i el reposacabezas.
- Seguretat activa: és el conjunt d'elements que contribueixen a proporcionar una major eficàcia i estabilitat al vehicle en marxa, i en la mesura del possible, evitar un accident. Alguns d'aquests elements de seguretat són el sistema de frenat, el sistema d'adreça, el sistema de suspensió, els pneumàtics, la il·luminació i el sistema de control d'estabilitat.

Per augmentar la seguretat dins del cotxe, no només n'hi ha prou amb utilitzar tots els elements citats anteriorment, sinó que també cal fer-los un cert seguiment del seu estat o ajustar-los a la nostra complexió (és el cas dels elements dins de la seguretat passiva).

Un exemple del que estem dient és com col·locar el reposa caps, alguna cosa que la majoria de conductors no solen revisar i és un element molt important en cas d'accident.

Per posicionar correctament el reposa caps cal tenir en compte l'altura, que deu situar-se en línia amb la part superior del cap. També és important ajustar el seient, deixant-li un espai mínim entre el cap i reposa cap. Recorda que el grau d'inclinació del seient no deu superar els 25 graus.
Un altre punt important és la posició del conductor, que deu ser vertical i còmoda, tot això acompanyat sempre del cinturó de seguretat.

Recorda, tota precaució és poca, i més quan no vas només per la carretera.

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81