El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Mantener siempre el motor limpio

Típic, et compres un cotxe, i ho cuides moltíssim durant els primers mesos. Conforme va passant el temps (i els anys) cada vegada anem descurant més la cura del vehicle, sobretot en el que a matèria de neteja es refereix.

No només em refereixo a l'habitacle intern (i no parlem si tenim nens petits), sinó també la part externa o el motor.

Netejar la zona interna i l'exterior no és complicat, i fins i tot, quan veiem que ja és hora, ho netegem o ho portem a un taller de neteja, però alguna cosa que mai o gairebé mai netegem i deuríem fer-ho és el motor.

Com bé sabreu tots, el motor és una de les parts més importants del vehicle, per no dir la que més, per això no deuríem oblidar-nos d'ella, i si ens agrada tenir el cotxe net també deuríem tenir com els “dolls de l'or” el motor.

Des de Citauto, podem oferir un servei extra de neteja de motor per millorar la qualitat i el manteniment del vehicle), però si soys "manetes" anem a parlar sobre diferents claus de com mantenir sempre el motor net.

1)    Protegir el cotxe

Proteger zonas de posibles arañazos

El primer que deurem fer és protegir aquelles zones o superfícies on anem a estar recolzats per realitzar la neteja del cotxe. Això es deu realitzar per no rayar el cotxe o deixar ganyotes. Recomanem en cas de portar cinturó en els pantalons, deixar la sivella en la part de darrere dels pantalons no en el frontal com se sol posar, o directament llevar-nos-ho, per així evitar raions. Mai utilitzar cinturons de lluentons ja que tenen tendència a rayar la xapa del cotxe.

2)    Temperatura del motor

En el proceso de limpieza, el motor debe de estar templado por no decir frío

Com és normal, el motor deu estar temperat per no dir fred directament. Solament existeix un cas en el qual es pot netejar el motor estant calent i és si aquest motor porta molt temps sense netejar-se o té molta quantitat de brutícia.

Est és l'únic cas en el qual, si es pot netejar amb el motor calent, ja que a major temperatura, més facilitat hi haurà perquè la brutícia desaparegui quan freguem.

En cas de netejar el motor estant calent devem anar amb compte de no cremar-nos, així que usar guants.

Una vegada que hem comprovat la temperatura deurem utilitzar una màquina d'aire a pressió. I recordar, donar-li amb la màquina per totes les cantonades i recovecos, mai se sap on es pot emmagatzemar la pols.

3)    Impermeabilitzar zones del motor

Impermeabilizar componentes eléctricos, batería, distribuidor, carburadores o filtros

Aquest punt és un dels més importants, perquè el que al principi es planteja com una neteja, pot arribar a suposar una avaria si no impermeabilitzem correctament determinades zones com per exemple tots els components elèctrics, bateria, distribuïdor, carburadors o filtres.

Per impermeabilitzar aquestes zones devem cobrir-les amb plàstic, para quan utilitzem l'aigua per netejar el motor no entri en aquests components.

4)    No usar aigua a pressió

No usar agua a presión para limpiar el motor del coche

La neteja la devem realitzar sense utilitzar aigua a pressió, preferiblement amb draps i un recipient gran amb aigua neta. Devem aplicar l'aigua de forma uniforme i subtil.

5)    Netejador multiusos

Limpiador multiusos para después del lavado del motor del coche

Quan el motor estigui humit, deurem aplicar un netejador multiusos. Per repartir aquest netejador de forma correcta, usarem una brotxa o pinzell ample i gruix i donarem suaus passades per totes les zones del motor, exceptuant les que anteriorment hem impermeabilitzat.

En cas de netejar recovecos o zones amagades utilitzarem pinzells fins i llargs, per així arribar a tots els buits ocults del motor.

En acabar, tornarem a mullar tots allò que hàgim netejat per deixar-ho com si haguéssim recentment tret el cotxe del concessionari.

6)    Assecar el motor

Secado del motor una vez limpio

En aquest punt no hi ha molt a dir, simplement que una vegada aquest tot net, deurem assecar el motor. Podem fer-ho amb aire, toallitas o draps.

7)    Retirar proteccions

Retirar protecciones una vez esté todo seco

Una vegada estigui tot sec i lluent, simplement retirem els plàstics que impermeabilitzaven determinades zones del motor i, posteriorment, passem una altra toallita per així assegurar-nos que de tot està perfectament sec, no vagi a ser que arrenquem el cotxe i ens carreguem el motor.

8)    Abrillantador i arrencar

Antes y después de una limpieza motor

Si has arribat a aquest punt és perquè tens el cotxe com a nou. Aquesta sec i net, i solament falta aplicar una mica de abrillantador a les zones que tenien el plàstic perquè tot quedi uniformement lluent.

En acabar, arrenquem el cotxe i ho deixem uns minuts encès per veure si tot està correcte. Devem comprovar visualment el motor i el soroll que fa. Si després d'aquests minuts tot està bé, perfecte!, li acabem de donar una nova vida al nostre cotxe.

Així de simple és netejar el motor del nostre cotxe tenint en compte les nostres recomanacions. I recorda que des de Citauto, podem oferir-te aquest servei extra, que no molts tallers ofereixes, per sentir com el seu cotxe està com el primer dia.

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81