El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Cotxe elèctric o cotxe de gasolina, quin contamina menys?

Una de les coses que més odiem els conductors, és agafar un embús just quan ens anem a anar de vacances o de cap de setmana fora de la nostra ciutat o poble.

Et pots arribar a passar hores (amb mala sort) quiet en el mateix lloc de l'autovia, o movent, però a un ritme extremadament lent. Si a sobre a això li afegim que tenim nens, el malson està servida. Crits, rebequeries, desesperació i, sobretot, una pèrdua de temps enorme.

Perquè això no ens passi, donarem una sèrie de consells per poder evitar els embussos, o almenys, en cas d'estar-hi, que no ens desesperem i el portem el millor possible.

1)    Planifica el teu viatge.

Crec que aquest és el punt més important de tots, el de planificar prèviament el viatge. Quan diem "planificar" no ens referim a fer una guia de viatge del que anem a veure o visitar, en absolut, ens referim a fer-nos una ruta de per on anirem al nostre destí, a l'hora, si preferim anar per peatge per així trigar una mica menys, ja que no estarà tan transitat com l'autovia, o preferim arriscar-nos a que hi hagi algun embús a l'autovia.
Tingues en compte també aquelles carreteres més transitades, per així evitar-les el màxim possible, ja que normalment, en ser les carreteres més transitades, augmenten les probabilitats de patir un embús.

2)    Distància de seguretat.

Pensa que, normalment, quan s'ha produït un embús és perquè a l'inici del mateix ha hagut un accident. Perquè no patim un accident, i ser nosaltres els que generem dit embús, mantingues sempre la distància de seguretat.
La distància de seguretat no només és important per evitar un accident, sinó que, en cas d'estar en un embús, si no guardem una distància de seguretat amb el cotxe de davant, podem patir l'anomenat "efecte acordió", que significa, en cas d'un canvi de carril mal executat o frenada en veure un radar, es pot tenir una col·lisió i colpejar tant al cotxe de davant com al cotxe de darrere que serà qui ens colpegi a nosaltres.

3)    Condueix de nit.

Conduir de nit té molts avantatges. En primer lloc, el cotxe pateix menys, ja que les temperatures són més baixes que durant el dia i fa que el cotxe es reescalfi en menor mesura. En segon lloc, les carreteres estan més buides de nit, tant de vehicles normals com de camions. Aprofita ara mateix per evitar congestions de trànsit.

4)    Condueix correctament.

La carretera no és un circuit de ral·lis. No per accelerar durant un tram i després disminuir considerablement la velocitat arribarem abans, al contrari, anem a trigar més, podem arribar a produir un accident, ia sobre, gastem més gasolina. Recorda, quan facis un canvi de carril o vagis a agafar alguna sortida, utilitza els intermitents, fa servir també (sempre) el cinturó de seguretat, relaxa't i gaudeix del viatge.

5)    Digues adéu al teu telèfon mòbil.

Durant la conducció està totalment prohibit l'ús de telèfons mòbils, tablets o pantalles internes del cotxe. Una cosa és canviar la cançó, i una altra molt diferent parlar per telèfon o utilitzar el WhatsApp. Si vols parlar per telèfon t'esperes a arribar al teu destí, o instal·les un casc al cotxe. L'ús d'aquest tipus de dispositius dins del cotxe, produeixen distraccions innecessàries, que poden acabar en un accident de trànsit, i això just és el que volem evitar en tot moment.

6)    Relaxa't.

No t'estressis. Pensa que tot en aquest món comporta un cert temps. Encara no s'ha creat la màquina de tele-transport, ni una "pistola per aturar el temps. Així que l'únic que pots fer és seure, relaxar-te i gaudir del viatge. Si estàs cansat i creus que has de parar a dormir o a prendre alguna cosa, fes-ho, no t'ho pensis, estaràs invertint el teu temps en seguretat. Pren-te el viatge amb calma, no et desesperis, i, sobretot, amenitza el viatge amb bona música i bona companyia.

7)    Evita els dies d'operació sortida.

Com tots sabreu, l'operació sortida són un conjunt de dies, normalment els primers dies en què a la gent se li sol donar les vacances. La gent està com boja per anar-se'n de viatge i començar les seves vacances al seu nou destí, i això, com és lògic, provoca molts embussos i retencions.
Per això, intenta evitar en el màxim possible els dies d'operació sortida, que solen ser, els dijous a la tarda, divendres i dissabtes. Si surts de viatge algun d'aquests dies, ia sobre són vacances o pont a nivell nacional, el més segur, és que et trobis amb embussos.
La nostra recomanació és que o viatges abans d'aquesta operació sortida, o que directament viatges a la nit o la matinada, així t'estalviaràs molt temps en embussos.

8)    Preferiblement autopista millor que carretera secundària.

Les autopistes i autovies són més segures que les carreteres nacionals, que té un carril per cada sentit. A banda, les autopistes i autovies són més directes que les carreteres secundàries, i l'estalvi de combustible és més gran.

9)    Menjar.

Mai se sap si anem a agafar un embús, si ens va entrar son, si algun ocupant es pot marejar o sentir malament en el viatge. És molt recomanable tenir al cotxe sempre una ampolla d'aigua i una mica de menjar pel que pugui passar. Lògicament a l'estiu no és recomanable tenir això al cotxe, ja que el menjar es posarà mala ràpidament, i l'aigua s'escalfarà arribant al punt de semblar "brou de pollastre", però llevant a l'estiu, a la resta d'estacions sí que és recomanable tenir una mica de menjar amb cotxe, com ara caramels o xocolata. Dic això com a exemple ja que contenen sucres, i és molt bo per als marejos o les baixades de tensió, a més és una cosa que a gairebé tothom li agrada.

En cas de ser estiu, o una època de calor, en comptes de tenir menjar al cotxe, la portarem amb nosaltres.

10)    Sempre hi ha l'opció dels peatges.

Si per alguna cosa es diferencien els peatges de l'autovia és que els peatges són de pagament, i si el nostre viatge serà llarg, ens pot sortir molt car el viatge. Però no tot és dolent en els peatges, una de les grans avantatges és que és gairebé impossible trobar-se un embús o retenció, pel que el viatge es realitzarà, probablement, en una quantitat de temps inferior que a l'autovia.
Els peatges tenen un altre petit inconvenient, i és que els paisatges i la carretera amb molt homogenis, arribant a avorrir o produir cansament visual. Per a això, recomanem acompanyar el trajecte de bona companyia (núvia, esposa, fills o amics) i bona música.

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81