El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Coche autónomo de Google

Cada dia que passa apareixen noves tecnologies. Algunes d'elles cara a un públic massiu, i unes altres, simplement són noves tecnologies amb les quals experimenten les empreses, per desenvolupar millors tecnologies i posteriorment vendre-les o usar-les.

Dins del món de la tecnologia podem trobar un sense fi de nous aparells, atuells o mitjans que a poc a poc es van obrint un buit al mercat per revolucionar el nostre punt de vista de les coses, i fer-nos totalment independents d'elles.

Un exemple de mitjà de transport que ja està revolucionant tots els mitjans és el cotxe 100% elèctric, com poden ser els Tesla. Aquest tipus de cotxes tenen una certa autonomia gràcies al sistema d'emmagatzematge de bateries que incorporen els seus cotxes. A això mateix cal sumar-li que, per exemple, en Estat Units, ja existeixen estacions de servei amb càrrega elèctrica per a aquest tipus de cotxes, i no solament això, sinó que cada vegada podem trobar més estacions de servei amb base de càrregues elèctriques o endolls.

Això és un gran pas tant per a l'home, com per a l'enginyeria o per a l'evolució dels mitjans de transport.

Un altre gran avanç referit al transport que actualment ja s'està utilitzant és el tren de levitació magnètica. Aquest tipus de trens funcionen mitjançant magnetisme, de manera que levitan per sobre dels rails. Això permet que s'aconsegueixin altes velocitats, que el soroll sigui gairebé totalment silenciós i la percepció dels passatgers en anar al tren és que amb prou feines es nota tremolors o moviments, ja que la seva conducció és molt més suau que els sistemes de transport col·lectius sobre rodes convencionals. Perquè us feu una idea, aquest tipus de trens permeten una velocitat mitjana de 6440 km/h. si es realitza un trajecte determinat en un túnel de buit. Malgrat això, la màxima velocitat aconseguida fins avui ha estat de 603 km/h. en la ruta de Yamanashi el 21 d'abril de 2015.

Però no tot queda aquí, sinó que en un futur (i no tan llunyà) la veritable revolució van a ser els cotxes autònoms.
Aquest tipus de cotxe té com a característica principal que conduiran sols, sense que hagi d'intervenir l'ésser humà. Els cotxes autònoms estan formats per un super-ordinador intern i multitud de sensors (fins i tot connexió a internet), perquè els cotxes es vagin reconeixent uns als altres per així facilitar la conducció i evitar accidents.
Dins de les companyies que estan fabricant aquest tipus de cotxes cal ressaltar a Google, ja que va ser la primera a presentar el seu cotxe autònom amb un video on es veu a un cec circulant i demanant una hamburguesa, i tot això sense intervenir en el maneig del cotxe.

Al costat de tots aquests mitjans de transport, no es pot deixar passar uns altres que ja estan marcant un abans i un després com poden ser els drons, els robots que reparteixen mitjançant posicionament GPS o els hoverboard, el patinet de moda que està tenint molt bona repercussió de llarg a llarg del planeta.

El que és clar és que estem en un moment de canvi, tecnològicament parlant. La nostra forma de moure'ns pel nostre entorn i desplaçar-nos està canviant, però això solament és el principi de tot el que queda per arribar i sobretot, per evolucionar.

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81