El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Google Maps en Smartphone

Si viatges amb assiduïtat a destinacions que no has visitat amb anterioritat és molt probable que usis Google Maps per guiar-te fins a la teva destinació. L'eina de mapes de Google i el seu navegador integrat s'ha convertit en part fonamental de l'experiència de conducció en els últims anys.

Malgrat ser una eina molt potent, Google Maps té les seves limitacions i moltes vegades li demanem coses que són totalment impossibles. En aquest article hem decidit recopilar cuales són els punts en els Google Maps ens pot resultar d'ajuda en un viatge i cuales poden ser els seus inconvenients. Ens acompanyes?

El millor de Google Maps

La millor ruta a la teva destinació en segons

Google Maps t'ofereix la millor ruta a la teva destinació en segons

Google Maps fa ús de la potència de processament del núvol de Google per oferir la millor ruta fins a la nostra destinació en tan sol uns segons. No només això, al mateix temps ens ofereix rutes alternatives i ens permet evitar peatges, carreteres no asfaltades, etc.

Gràcies a aquest accés al núvol de Google, Maps també és extremadament ràpid recalculant rutes en cas que ens equivoquem en algun encreuament o desviament.

Estimació del temps d'arribada en funció del tràfic

Google també és propietària de Android, el sistema operatiu per a mòbils més utilitzat a tot el món. Això li dóna accés a la ubicació de milers de smartphones al món, així com la velocitat a la qual es mouen. Gràcies als seus algorismes d'intel·ligència artificial, Google és capaç d'interpretar quins d'aquests dispositius es troben en vehicles en moviment.

Això permet a l'empresa americana teixir una enorme xarxa d'informació que emmagatzema l'estat del tràfic a tot moment. Google usa aquesta informació per estimar el temps d'arribada a la teva destinació depenent del tràfic actual en la ruta marcada, avisant fins i tot si existeix una retenció abans que arribis a ella. Això permet fins i tot que el propi Google Maps suggereixi rutes alternatives per evitar aquestes retencions.

El pitjor de Google Maps

Consum de dades i bateria

Google Maps consumeix dades i bateria

Un dels grans problemes de Google Maps és el consum de dades. La major part de nosaltres té tarifes de dades limitades, la qual cosa fa que intentem consumir el mínim nombre de megaoctets possibles per no superar el límit de la nostra tarifa.

Google Maps és un dels grans consumidors de la nostra tarifa de dades, en haver d'estar descarregant constantment mapes, informació sobre el tràfic, indicacions, etc. Un parell d'hores de conducció amb Google Maps activat en el nostre telèfon poden arribar a consumir diversos centenars de megaoctets de la nostra tarifa.

Un altre gran problema és el consum de bateria. Les aplicacions de navegació solen ser bastant exigents amb els nostres smartphones, a causa de la seva complexitat i a l'ús del xip GPS. Això fa que el seu consum de bateria sigui elevat, podent drenar completament la bateria del nostre terminal en tan sol uns minuts. Per sort sempre podem adquirir un carregador USB que puguem connectar a la presa de 12V del nostre cotxe per tenir el nostre telèfon sempre carregat.

Les indicacions no sempre estan a l'altura

Les indicacions de Google Maps no sempre estan a l'altura

Encara que les indicacions de Google Maps solen funcionar relativament bé, no sempre estan a l'altura. Això és especialment notable en zones de circulació complexa, on moltes vegades l'aplicació dóna indicacions errònies o molt tardanes, fent-nos perdre la sortida. Aquests problemes també es fan patents quan circulem en rotondes amb un radi mitjà-baix, en les quals ens avisa que sortim per una sortida quan ja l'hem passat.

Aquest sens dubte és un dels aspectes més molests de l'aplicació i en els quals està molt per darrere de les grans aplicacions i sistemes de navegació del mercat.

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81