El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Cotxe construït utilitzant la tecnologia d'impressió 3D

Els temps canvien. Tot el que ens envolta està submergit en una successió de canvis constants i evolutius. Aquesta evolució, almenys al principi, és per millorar-nos la vida, fer-nos-la més fàcil i fer que gaudim de les coses i el moment.

Això mateix es podria aplicar a qualsevol aspecte que ens envolti, però en concret, i amb aquest pas evolutiu, ens referim en aquesta ocasió al món del motor.

Ningú pot negar que en els últims 40 anys l'evolució del cotxe ha estat tremenda, des del concepte i posada en pràctica de la seguretat, fins al propi habitacle del cotxe, els seus dissenys i el seu maneig i funcionament.

Estudiant detingudament l'evolució dels cotxes podem tirar-nos les mans al capdavant en saber que el primer cotxe es va crear en 1769 per Nicolas Cugnot i funcionava mitjançant vapor. Des de llavors fins ara han passat 247 anys, però també haig de dir que aquest cotxe era simplement un primer prototip, funcional sí, però no era un cotxe com a tal, ja que el seu funcionament s'assemblava més al d'una locomotora de vapor que a la d'un cotxe com a tal.

Cotxe a vapor de Nicolas Cugnot

El primer cotxe, similar a la de l'era moderna va ser creat en 1922 (Austin 7), i és aquí quan la cosa canvia, ja que realment es podria dir que la diferència d'anys entre els cotxes actuals, i el cotxe més antic proper als d'avui dia, és de 94 anys.

Austin 7 del 1922, primer cotxe de l'era moderna

Doncs en aquests 94 anys tot ha estat evolució, i com és normal, la cosa deu seguir evolucionant. Alguns futurólogos diuen que el cotxe del futur serà autònom, i realment és alguna cosa totalment cert, ja que a dia d'avui, s'està experimentant amb aquest tipus de conducció, però la cosa, si indaguem una mica més al món d'internet, podem descobrir que la cosa va més enllà, és a dir, no només seran autònoms els cotxes, sinó que és molt possible, que ens ho imprimim nosaltres mateixos a casa, si, heu llegit bé, imprimir un cotxe com si estiguéssim imprimint un document per al treball.

Les impressores 3D han suposat un abans i un després al món de la impressió. Ja no només es pot imprimir amb una impressora normal documents o cartells, sinó que gràcies a la tecnologia de les impressores 3D, podem imprimir objectes, formes, mobiliari, xassís, i tot el que desitgem; el límit està en la nostra imaginació.

Aquesta idea ha estat desenvolupada per Siemens i Local Motors, i neix per poder produir cotxes de forma més ràpida i a un cost menor. Això pot tenir moltíssims avantatges com que és responsable amb el medi ambient, ja que les seves tècniques d'impressions especials no danyen al medi ambient i els materials serien reciclables, i a més permetria una àmplia personalització tant dels productes com dels acabats.

Imprimint cotxe en 3D

A aquest pas evolutiu en el sector de l'automoció se li està començant a denominar Indústria 4.0.

Al principi, la idea seria que aquestes empreses anessin les pioneres a crear els cotxes impresos en massa, però també cal dir, que, si es tenen els coneixements, guies, pautes i tutorials necessaris, nosaltres mateixos podríem “imprimir-nos” el nostre propi cotxe.

Local Motor 3D Printed Car

Ambdues empreses tenen com idea treure abans de finals d'any el primer cotxe imprès, anomenat LM3D Swin, que com podreu veure en les imatges i vídeos té pinta de Buggy, i en ell caben fins a 4 persones.

Local Motors 3D Swim

La pregunta que deixo en l'aire és… i si dins de 50-100 anys poguéssim crear-nos el nostre propi cotxe i damunt que fos autònom? El concepte de viatge, per descomptat, canviaria radicalment.

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81