El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Quan és el moment perfecte per posar en venda un cotxe?

És la gran pregunta que tot propietari de vehicle es fa doncs no és, en absolut, una qüestió baladí. A causa de les característiques del mercat dels vehicles d'ocasió, es podria dir que l'oportunitat d'obtenir un gran benefici a l'hora de vendre un cotxe pot arribar a qualsevol moment. Per aquesta raó, saber quin és el millor moment per posar en venda el nostre automòbil és una tasca difícil. No obstant això, no és impossible, i existeixen alguns trucs que ens poden ajudar a reconèixer quin és la situació més oportuna per obtenir la rendibilitat esperada en desfer-nos del nostre vell cotxe.

Encara que sembli obvi, el primer que cal tenir en compte és que, per poc que ho usem i molt bé que ho cuidem, el valor del nostre vehicle disminueix cada any. Així, un bon truc per reconèixer el moment idoni per vendre el nostre cotxe és taxant-ho. Per fer-ho, podem tirar mà d'unes taules estandarditzades per model, marca i any de matriculació, fer ús de les nombroses eines de valoració online que hi ha en internet o, millor encara, acudir a un taxador professional que inspeccioni l'automòbil in situ. D'aquesta forma, podem anar coneixent el preu que té el nostre cotxe i el valor que va perdent cada any i, així, decidir si és un bon moment o no per vendre-ho.

Relacionat amb la depreciació, és important saber també que un vehicle es devalua d'un any per a un altre encara que aquest no hagi complert els 12 mesos encara. Així, un automòbil comprat al desembre de 2009 tindrà al gener de 2017 el valor d'un cotxe de vuit anys, quan en realitat té 7 anys i un mes. Aquesta qüestió ens indica que és molt millor posar en venda el nostre vehicle abans que finalitzi l'any, doncs d'aquesta forma evitarem perdre un percentatge del seu valor. Bé podria ser un 18%, si té un any de vida, un 10% els sis anys següents, o un 5% a partir del vuitè any.

Finalment, és també interessant conèixer una mica el mercat, sobretot per descobrir la demanda del nostre model de vehicle. Per a això, podem apropar-nos a un concessionari de vehicles d'ocasió a preguntar o realitzar nosaltres pel nostre compte un petit estudi a partir de pàgines de subhastes o compravenda de cotxes usats.

Una vegada hàgim decidit posar el nostre automòbil en venda, estiguem o no segurs que sigui el millor moment, la millor manera d'augmentar el seu preu és posant-ho a punt, reparant tots els possibles danys i desperfectes, i, per descomptat, netejar-ho a fons, per dins i per fora, de manera que ho presentem de la millor manera possible. Fet això, tan solament ens quedarà buscar al millor comprador, aquell que ens ofereixi el millor preu i les millors condicions. Saps ja quin és?

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81