El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Com es col·loca correctament el reposa caps del cotxe?

Quan ens traiem el permís de conduir, el professor de l'autoescola ens ensenya una sèrie de passos a seguir sempre que ens muntem en qualsevol cotxe. Alguns d'aquests passos són trepitjar l'embragatge abans d'arrencar el cotxe, ajustar el seient en altura i distància amb els pedals, a posar correctament els miralls retrovisors externs i l'intern i ajustar el reposa caps depenent de la nostra altura.

Tots aquests passos estan molt bé aprendre'ls, però millor està portar-los a la pràctica, i més amb el pas del temps, que solem oblidar-nos i ens acostumem a com ho vam posar la primera vegada.

És molt recomanable, cada cert temps, comprovar que tant els retrovisors, com el seient i els reposa caps estan en la seva posició correcta, ja que en cas d'accident pot ser que ens salvin la vida… o no… Per això, avui anem a parlar sobre la posició correcta dels reposa caps.

En primer lloc, cal dir que el reposa caps té com a objectiu principal controlar el desplaçament del cap de l'ocupant del seient en relació al tronc, de manera que en cas d'accident es redueixi al màxim la gravetat de la lesió en les vèrtebres que formen el coll. La seva efectivitat es dóna sobretot en impactes a escassa velocitat o en xocs frontals.

En algunes ocasions, les pitjors lesions vénen donades a partir de la col·lisió en la part posterior del cap, també anomenada fuetada vertical, el qual pot aparèixer al moment de l'impacte, i fins i tot dies o setmanes després.

Com podreu veure, és molt important la posició i ajust del reposa caps, però la pregunta que sorgeix ara és i quin és la posició i l'ajust correcte?

Altura del reposa caps.

La posició correcta del reposa caps ha d'estar situada en línia horitzontal amb la part superior delcap . Una vegada estigui situada en la seva posició òptima, no oblidar que deu estar fixa, així que activa el segur perquè no es mogui.
També és important recordar que no es deu conduir amb el cap recolzat en ell, ja que no és un element de confort, sinó de seguretat.

Ajustar el seient.

L'espai entre el cap i el reposa caps deu ser el mínim. Devem basar-nos en això per saber a quina distància hem de posicionar el seient. Cal tenir en compte la distància dels pedals o la posició dels braços en el volant, però no basar-nos en això.

Un altre aspecte important és el grau d'inclinació del seient, que no deu superar els 25 graus.

Posició vertical.

El nostre cos ha de tenir a tot moment una posició vertical, és a dir, no és correcte ni estar recolzat en el reposa caps ni tampoc molt distanciat d'ell.
Tampoc cal anar conduint com si estiguéssim fent un esforç, sinó que la postura deu ser relaxada, mirada al capdavant i amb una posició vertical, com hem dit anteriorment.

I sortint de com posicionar-nos dins del cotxe correctament, un altre aspecte de seguretat i un dels més importants, usar el cinturó. Sempre es deu tenir lloc, des del primer moment en el qual entrem en el cotxe, perquè per descomptat, en cas d'accident, si un element ens pot salvar la vida, probablement sigui el cinturó de seguretat.

Com asseure's bé en el seient del cotxe

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81