El nostre Bloc
Publicacions sobre temes relatius al sector automòbil

Des citAuto.es volem oferir un valor afegit als serveis prestats als nostres clients, creant aquesta secció perquè serveixi de guia o referència, recopilant de diverses fonts d'actualitat, notícies, tips, comentaris, consells, curiositats o articles d'interès, relatius al sector de l'automòbil i com a complement a la promoció de la campanya de conscienciació cívica per a un manteniment responsable del vehicle, ajudant a conèixer a l'usuari, aquells punts necessaris per dur a terme aquest manteniment responsable.

Com transportar a la nostra mascota en un viatge amb cotxe?

Molts de nosaltres som amants dels animals. Alguns tenim mascota, ja sigui un gos, un gat o qualsevol altre animal per casa, i clar, quan arriben les vacances sempre se'ns passa pel cap la mateixa pregunta, què fem amb el nostre animal de companyia?

Una bona opció, com bé sabreu, és anar a un hotel o hostal en els que admetin animals, d'aquesta manera, resolem el problema sense cap tipus de complicacions, i sobre podem gaudir nostre temps amb el nostre petit , però la gran pregunta és, i com portem al nostre gos fins l'esmentat hotel / hostal?

En un primer moment, aquesta pregunta pot semblar molt absurda, però és que últimament veig moltes persones que viatgen amb el seu animal de companyia assegut al seient del copilot, en la gran majoria d'ocasions amb la cap apuntat per la finestreta del cotxe, o directament al maleter, però totalment solt.

Això mateix pot ser un gran problema per al conductor, ja que la policia pot arribar a sancionar el conductor per no tenir ben protegit al gos, i fins i tot, pot ser un motiu perquè es tingui un accident.

Per això, avui deixarem clar (per qui no ho sàpiga) com s'ha de de transportar legalment i de manera segura a la nostra mascota allà a on anem.

Abans del viatge.

És molt important assegurar-se que l'animal està en bon estat, de manera que, si notem que la nostra mascota està alterada o "rara", el millor és que ho portem al veterinari abans de començar el viatge. Si per casualitat, el viatge és fora del nostre país, és obligatori portar-lo al veterinari (estigui bé o malament) perquè ens informe sobre els possibles requisits que pot existir per entrar o sortir del país amb un animal de companyia.

Preparar el viatge.

Si l'animal està en perfecte estat, podem passar al segon punt que és preparar el viatge. Igual que nosaltres ens en fem una maleta amb totes les nostres coses, a la nostra mascota també cal fer-la. És molt important portar aigua, menjar, alguna joguina i articles d'higiene de l'animal. Juntament amb això, si podem portar un llit plegable millor que millor.

Dins el vehicle.

I aquí és on ve la part més important que moltes persones se la salten. Quan ja està tot preparat i anem a començar el viatge, no val que l'animal se sent on vulgui; els animals han d'anar convenientment ubicats. En cas de ser un animal relativament petit com pot ser un ocell, un gos o un gat, aquest s'ha de d'allotjar en un trasportín. Dit trasportín ha d'estar situat a la part del darrere dels seients davanters, just a terra, de manera que en cas de frenada forta o/u accident no xoc ni ens colpegi (així no ens fan mal ni a nosaltres ni a ells mateixos).
Com és normal, no es deu col·locar el trasportín al maleter, ja que l'animal podria arribar a passar molta calor, ni tampoc en els seients, ja que, fins i tot utilitzant el cinturó de seguretat, pot sortir acomiadat en cas de frenada.

Transportant a la nostra mascota a un viatge en cotxe

Si per contra no és un animal petit, sinó posem com a exemple un gos Gran Danès, hi ha uns arnesos especials que subjecten l'animal dins el maleter . En aquest cas també és convenient dividir la zona del maleter de l'interior del cotxe amb una reixa o xarxa, perquè així el gos no puc accedir al lloc del pilot o els passatgers.

Un altre punt a tenir en compte és que és normal, que, al principi, l'animal se senti "rar" en aquest nou habitacle tan reduït, pel que és convenient que uns dies abans del viatge li anem acostumat a aquest lloc, ja sigui amb jocs o premis.

Finalment, en cas que aquest viatge hagi de ser llarg, és recomanable que de tant en tant fem un descans i traguem a la nostra mascota del transportí o del maleter, perquè així estiri una mica les potes i no s'aclapari.

SEMPRE UN TALLER AL TEU COSTAT, TRUCA ARA !! 93 463 67 81